Become a Housewife is a great things

It is almost 3 weeks as a housewife. But I start to enjoy it, and hopefully will last until the end.

Anyway, the first time I become a house wife, I tried to save money a lot. I thought twice before spending money.  It really made me feel bad. But then I realized that I am not lack of anything. I have all things that I need. I have enough food, apartment, and lovely husband. I should be grateful for all I have.

I remembered a journey of Israel at dessert for 40 years. They complained God about that they do not have meat to eat, water to drink and just have plain manna. But, actually, God provide all they need, including meat. God showed miracle everyday. God walked with them, protect them from threats. But seems all of that never enough for them (like a famous song)

They said that I am on dessert now. No salary anymore, but I realize that God provide all things that I need. I am not lack of anything. that’s why I should fill my days with joy and gratitude. I should not worry about my future because God will there for me.

Now I can do all my passions. What a great thing. I pray may God give me wisdom, so I can effectively using my time. At the end, May I give glory to God through my life. Amin

Welcome My New Journey

Today is the third day I become housewife. I feel joy and excited to do my passion. Yes, I am no longer a Finance Manager at Big company, but just at home as a housewife. Mostly woman feel the title as housewife is nothing compares to a manager at company. Yes, I can feel it at the moment I decided to resign. But, then surprisingly, I heard different respond from many people. They said, “What an honor job.” Then I was grateful. I felt get a confirmation that my decision is correct.

I want to write down about all the reasons why I decide this. As a human I. Yes, I worried about tomorrow. I feel safe if I can make money by myself and not depend on my husband, but then I remembered the sentence that Ci Ling said in Swiss, when she struggled for the decision to be  a house wife too. God said to her,” You are not depend on your husband, but you depend on Me.” Yes, I should remember that. My life is depend on God, not my husband. This is a journey of faith, between me and God. I should not have to worried, because God will take care of my life.

I want to have a baby. I got married when I was 37 years old. Next week I will be 39 years old. I cannot like other couples that just wait the time of God and keep working. I should make a hard decision to reach the opportunity to get a baby. Money cannot push the time back and make me young again. I can make money in future in many ways, but my body will get older and older. I know that a child is God’s grace, but it is my responsibility to do the best thing I can do.

The third reason is I want chase my dream. I want to continue writing and go international with my book. Yes, my third book will be in English and publish at Google Play Store. It is not about money, but I want my mom testimonial be a blessing for many nations. I want to do what God want me to do. I want to continue writing many article about God and relationship.

I really grateful for the best husband that God give to me. Yes, it is a blessing to have a husband that support me to fulfill the passion from God. I know that our life is in God’s hand, We believe that He will care and provide whatever we need in this grace.

 

Welcome my new journey. I will walk by God’s grace.

 

 

 

 

 

Protected: A Grace in Pandemic

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Marriage Life

Hampir satu bulan  berlalu dalam kehidupan pernikahan kami. Aku sangat bersyukur Tuhan menganugerahkan kehidupan baru ini. Aku bersyukur punya suami yang baik. Sekalipun tidak semua hal berjalan dengan baik dan mulus, namun aku mau mengfokuskan mataku pada hal-hal baik yang Tuhan berikan dan bersyukur untuk hal itu.

Satu hal yang aku sadari, bahwa Tuhan memang mengetahui apa yang baik bagi setiap kita. Teringat saat pertama kali aku berjumpa dengan Aris, aku berpikir, seperti bukan dia pasangan hidupku. Namun, pada satu titik aku merasa bahwa dia memiliki kriteria suami yang selama bertahun-tahun aku doakan. Ketika aku berani mengambil langkah iman dalam sebuah komitmen perikahan kudus, tentu ada hal-hal baru tentang dirinya yang aku temukan. Namun hal itu membuatku teringat kan doa dan harapan-harapan kecil tentang sosok suami yang aku dambakan. Yang pada saat itu, aku berpikir, tidak  terwujudpun ga napa, karena memang bukan hal yang prinsip. Tetapi betapa terkejutnya aku, bahwa itu ada dalam diri Aris. Pada satu titik aku menyadari bahwa trust and obey is a beautiful thing. Kita mempercayakan diri pada tangan Tuhan yang mengasihi kita.

Setelah menikah, banyak yang bertanya, bagaimana dengan kehidupan pernikahanku? Aku menjawab menyenangkan. Hehehe.. Tidak berarti hidup kami mulus tanpa masalah. Namun aku tidak ingin mengfokuskan diri pada masalah, tetapi pada hal indah yang aku rasakan.  aku  Ya, aku bahagia dan mensyukuri apapun yang Tuhan berikan. Happyness is a choice. Kita yang memilih untuk fokus pada hal yang baik atau pada kekurangan dan masalah. Tidak ada kehidupan yang sempurna. Tidak ada kehidupan yang tanpa masalah. Tetapi kitalah yang memilih, untuk kuatir, ataukan untuk menyerahkan semua kepada Tuhan. Kita yang memilih untuk menuntut, ataukan untuk saling memberi diri dan mengerti. Aku bersyukur memiliki suami yang pengertian dan mensupport aku, dan sebaliknya aku pun mengusahakan hal yang sama. Itulah yang membuat  kami bisa merasakan keindahan hidup ditengah ketidaksempurnaan.

My Love Story

Waktu berjalan begitu cepat. Kurang dari 2 minggu lagi gw bakalan Married!!!!….

Well, itu sesuatu yang uda lama gw tunggu-tunggu en ga lama lagi akan jadi kenyataan. Just berdoa semoga semua berjalan dengan lancar.

Mempersiapkan pernikahan itu memang ga mudah. Ditengah sibuknya pekerjaan dan pelayanan, kadang membuat gua stress banget. Tapi bersyukur karena ada banyak orang yang membantu. Ada my best Friend Agnes yang ready bantuin anytime I need. ada sepupuku Lia yang bantuin urus souvenir, ada teman-teman single yang menawarkan bantuan untuk cari-cari vendor.   Trus teman-teman lain yang menawarkan diri bantuin sebarin undangan. wah, senang dech ada banyak bantuan. Jadi berasa banyak yang mensupport aku.

Anyway, dalam kisah kami berdua, aku ada buat blog tersendiri sih. Silahkan berkunjung di https://arisandvonnylovesstory.wordpress.com/

Aku akan cerita banyak pelajaran dalam relasi dan juga persiapan pernikahan. seilahkan baca ya, kali aja dapat pencerahan. wakakka.

 

 

 

 

 

Resolusi Tahun Baru : Wujudkan Impianmu

Tahun-tahun lalu saya sering bergurau dengan teman,

“ Apa resolusi tahun barumu?”

‘Sama persis dengan tahun lalu, dua tahun yang lalu, tiga tahun yang lalu, dan seterusnya”

Lalu bagaimana dengan kamu? Apakah itu juga terjadi dengan dirimu?

Banyak orang yang terus mengulang resolusi tahun baru setiap tahunnya, karena hampir tidak ada progress setiap tahunnya. Setiap tahun bikin resolusi mau datang ke kantor on time, berolah raga, teratur saat teduh, tetapi ketika akhir tahun menjelang, rasanya kok ga ada perubahan ya? Yang jomblo masih jomblo, yang pengen buka usaha, ya belum berani untuk mengambil langkah, yang ingin diet ga kurus-kurus juga karena dietnya diet mayo, mayoritas gagal. Akhirnya resolusi tahun baru hanya tinggal sebuah catatan di akhir tahun tetapi tidak memiliki dampak apapun.

Lalu, apakah artinya saya tidak perlu membuat resolusi tahun baru? Well, engga juga. Minimal dengan resolusi tahun baru, kita mengingatkan diri kita akan mimpi yang ingin kita capai.

Dulu, bertahun-tahun saya memiliki mimpi untuk dapat menulis dan menerbitkan buku. Bertahun-tahun itu menjadi sebuah resolusi yang tidak tahu kapan akan terealisasi. Tetapi ada masanya ketika mimpi itu menjadi nyata. Tahun 2017 akhirnya saya menerbitkan buku saya yang pertama, “Wonderful Single Life” dan tahun 2018 buku saya yang kedua, “Realationship from Cyberspace” dan bonus tambahan dari Tuhan saya akhirnya tidak single lagi di pertengahan tahun 2018. Pada akhirnya ada perubahan dalam resolusi tahun baru saya di tahun ini. Hehhehe.. Inilah yang ingin saya bagikan.

  1. Tentukan langkah kecil yang dapat kamu lakukan saat ini.

Memiliki impian itu seperti sedang memulai perjalanan jauh ke luar kota dengan mobil untuk pertaa kalinya. Kita tahu dengan jelas, kota mana yang hendak kita tuju, tetapi terkadang kita tidak tahu persis jalan yang harus kita tempuh. Saat ini kita sudah sangat dibantu dengan Waze atau Google Maps sebagai penunjuk arah, tetapi terkadang kita harus melalui jalan-jalan yang baru kita ketahui. Bagaimanapun juga, kita tidak akan sampai ke tujuan jika tidak mengambil langkah pertama untuk berjalan. Ribuan kilometer akan dapat ditempuh jika kita dengan konsisten berjalan menelusuri rute yang telah ditetapkan.

Ketika saya memiliki impian untuk menerbitkan buku, maka saya memulai langkah yaitu memulai menulis. Sekalipun hal ini saya lakukan dalam bayang-bayang, tetapi saya mengambil tindakan nyata. Sekalipun saya harus bergulat untuk dapat membagi waktu dengan baik, tetapi itu harus saya lakukan. Ketika saya memiliki impian dapat memiliki pasangan hidup, saya mempersiapkan diri dengan mendalami tentang bagaimana berkomunikasi yang baik dengan lawan jenis, keluar dari trauma, saya juga mau tak mau belajar mengurus rumah karena sudah tidak memiliki mama, saya menata ulang tentang apa yang penting apa yang tidak dalam memilih pasangan hidup, dan saya membuka diri dalam pergaulan dengan banyak orang baru. Itu adalah langkah-langkah kecil yang saya lakukan dalam mengejar mimpi saya.

Pada saat ini, apa yang menjadi impianmu? Sekalipun itu terlihat besar, jangan berkecil hati. Suatu saat, itu akan dapat terwujud jika dari sekarang kita mengambil langkah-langkah kecil untuk mewujudkannya. Ambillah contoh, jika kita punya impian untuk membuka restaurant, maka yang harus kita lakukan adalah mempelajari adalah management restaurant, atau jenis makanan apakah yang dimintai orang dan memiliki peluang besar, belajar masakan baru, belajar dari pemilik restaurant yang kita kenal, mencari supplier bahan baku, dan sebagainya. Kita harus membuat pijakan-pijakan kecil agar kita dapat melangkah maju makin mendekati impian kita.

  1. Sediakan waktu untuk membina relasi.

Kita bukan superman yang dapat mengerjakan apapun. Kita butuh orang lain. Banyak hal yang dapat kita pelajari dari orang lain. Milikilah hati yang humble sehingga wawasan dan peluang kita dapat terbuka karena orang lain. Relasi adalah sesuatu yang sangat berharga jika engkau menyadarinya.

Saya dapat menerbitkan buku yang pertama, Wonderful Single Life, itu berkat bantuan banyak orang. Ada Mas Mara Prihanto yang menyemangati saya untuk berani melangkah dan memberi arahan tentang dunia marketing buku, Olivia Elena yang mengedit buku saya, Maria Oendari juga membantu mengedit kata-kata dalam cover buku, Agnes Koresy yang mendesign Quotes dalam buku, Cicile dan Vely yang memberikan masukan dalam design cover, Pak Wahyu Pramudya dan Ci Heren Tjung yang mau memberikan endorsement dalam buku, Happy PW yang membuat klip promosi, Pak Emanuel Cahyanto yang mau ikut menulis dan mereview di bab tentang pernikahan, Ibu Yenny Indra yang mengajari saya bagaimana mempromosikan buku, Ang Tek Khun yang menjelaskan kepada saya tentang dunia penerbitan buku, dan masih banyak lagi. Bahkan ketika saya mendapatkan kekasih, itupun bukan karena saya semata. Ada hamba Tuhan yang mempertemukan kami.

Lihat, impian yang saya raih tidak semata-mata karya saya. Ada banyak orang yang telah membantu saya untuk mewujudkannya. Teman adalah anugerah dari Tuhan. Kesuksesan kita bukanlah milik kita semata, tetapi milik rekan-rekan yang menopang kita. Sesungguhnya tidak ada kesuksesan yang menjadi milik dirinya sendiri.

Jadi, tidak mengapa ketika resolusi kita tahun ini masih sama seperti tahun lalu, tetapi setidaknya kita telah melakukan langkah-langkah kecil yang akan membawa kita semakin dekat dengan impian kita. Berbagilah hidup dengan orang lain, hargailah setiap teman yang kita miliki, bantulah teman kita mewujudkan impiannya. Karena hidup bukanlah milik kita semata. Hidup akan menjadi lebih indah ketika kita menjalaninya bersama dengan orang lain.

Selamat Tahun Baru 2019

Selamat Meraih Mimpi di tahun yang baru ini.

Let’s Start the Writting Project

After having tight working scedule, finally I have my vacation on Idul Fitri holiday. Yeahh.. Enjoy the good traffic in Jakarta and enjoy cleanning up my house alone.  The most important thing to do is to begin the writting project. Yes, I have an obligeance to write me mother’s testimonial.

Yes, I have broken dream and broken heart. But, I know that it is not the end of the world. Many people have more difficult situation, but they still keep move on and continue their life.

I know that I cannot guess what God think about my furture. I just have faith that God be at my side whatever will happen. I believe that something bad, can be changed to our goodness in God’s hand.

This is my dream. May God use me to blessing people not just in Indonesia but other countries. Amin

Thousand miles can be done when we begin our first step.

Focus of our life

Sometimes life is not like what we hope for. Many things can happen unpredictably. If we just focus on ourself, we will lose our faith. Is God still good by allowing all bad things to happen?

Every pain reminds us that this world is not our home.

Some of my friends don’t agree with this statement. It souds like that I am despreate with this life. But if we forget that this world is not our home, we will feel very sad when bad things happens in our life. Our world will seem to ruin into pieces.

But, when we remember that we not at home yet, it will give us a strength to keep fighting because we know that this life is a test from God.

Every decision that we take in hard situation will give impact to eternity. Will we obey and love God in hard situation? Or we just use God for our own purpose? Remember that God is greater than us. Could we manipulate God?

In social live, people will judge you by their value. Even church can judge you badly. As long as our focus is on society, we will lose God’s purpose in our life. We cannot please everyone, even God cannot do that. The only one is matter to be pleased is God alone.

Everyone has their own battle, never compare yourself with others.

Since everyone has different life test, so don’t use their answer to answer our life test. Besides that, never judge people because we don’t know exactly their situation. When we judge people, we lost our focus from God to our selves.

Pride is a sin. When we boast ourself, we lose God’s glory. Remember that life is fragile. Onday you can have everything, but in second God can take them. Just be grateful and thankful, and never lose our focus. We live by God’s grace to do His will. Everythings that we have is come from God. Only God is worthy to receive all glory.

Do we love God more that all in this world?

Love make our life happy. Without love everything will be plain. We can have a lot of good things in this world, but only love can make all things beautiful.

Sadly, we often love people more than God. We more love things and pleasure than God. Sometimes God take what we love more than Him to make us realize that already lose our focus.

Yes, God is jealous. He cannot let us love other more than him. When things taken from us, it is a test. Do we love God more than everthing?

Happy New Year 2018

I give thanks to God, who already give me a all things that i need. My dream to become a book writter is already become true. Even there is one dream that not yet become true, but, I learn to keep give my gratitute to God. I trust in Him.

I entered this year with heart that surrender to God. It is up to Him. I believe that God has a beautiful plan for me. Eventhough I cannot see it now, but I believe that God knows the perfect time. If God want me to sherpherd His sheep, I will obey.

I never though before that I will have a group of single. If I just think about my self, so I just want to get married and think about my self. But since this life is not mine, but Jesus, I know that I must do whatever God want me to do. I believe that God knows my dream and will give it in His perfect time.

I just be thankful for all His Kindness in my life. For every morning is a new grace.

Christmas and God’s promise

Many people think that when God fulfill His promise it will be perfect and beautiful. I used to think like that, but Christmas and experience taugh me something different. Let’s think about this again.

  1. We often missunderstood about His promise

Jews thought that Messiah will come as a king who will deliver them from poverty and colonialism. Yes, the Bible told us that. But, in reality, Christ came not to deliver us from colonialism and poverty, but He came to deliver us from sins and eternal death.

  1. Sometimes God’s blessing come along with great problem

Nowadays Christmas season make us feel comfortable and peaceful. But the first Christmas come in silent and rejection. When Mary took decision to obey God, it brough her into a big problem with the society. She realized that she could be murdered by people because pregnant without a husband. Don’t forget about babies murdered by Herod. There was great grief in Bethlehem. Yes, The first Christmas was not a perfect joyful moment.

Then, what lessons that we can take from those?

  1. Don’t be disapointed with God, when the reality is different from our prayer. We just think about what the best for us in our own undertanding. But God see the big picture, and we should be sure that He give us the most important in our life. Trust Him, that God knows the best for us. Yes, eternal life is more important than just be free and rich.
  2. See the beauty of His Love rather than all the problems. Sometimes we must face problems when we keep our faith. And when we keep obeying God, we will see His beautiful plan in our life. This world says “No pain No Gain” Yes; Don’t hope a great thing happen in our life, if we don’t want to pay the price. Don’t give up even we cannot see any good thing now. Don’t lose your faith. But remember this. Eventhough oneday we see His beautiful plan, we still must fight for the furture. If you pray for a marriage, you still have work for a happy marriage. If you pray for a good job, you still have to work greatly. A gift always followed by responsible. And when gift come in the middle of problems, keep being thankful. See the good things beyond all the problems. It will make our day bright.

This is my story. I will share for you.

Several years ago, I got angry with God. I had prayed for 10 years to my parents could received Jesus as God and savior. But, why God used cancer to make it became true? My parents believed in Jesus several days before Doctor said my mom had cancer. It was painful. Why must cancer?

My mom had struggled for 5 years with cancer. She received many miracles during that. But, finally, she died on September 2013. On that day, God reminded me, that the main miracle in Him, is not become healthy, but resurrection at the end of world. In that time, I realize the kindness of God’s heart. My mom is happy in heaven forever. Her illness was over. Everything in this world is just for temporary. Nothing is everlasting. Even though she had received miracles for many times, at the end she couldn’t avoid death. That’s why salvation in Christ is for eternal life.

Through passed years, yet I still struggling with God’s will. Many unpredictable things happened. When God said no to my prayer, in tears I tried to accept it. It was not easy for me. Sometimes I feel up and down. I knew that God see the big picture. I knew that God’s wisdom beyond my understanding. But, I could not deny the pain that I felt, I still asking, why God? Why people seems happy, but my way seems so difficult? When so many ways were blocked, I couldn’t see anything. Why people were still asking me to be a perfect person with a perfect faith? No, I am not a perfect person. So, let me be myself to express what I feel.

Many public figures and their family feel depression because they should show the perfect figure. There is no room in our eyes to see their weakness. Public figures are still imperfect person. Public figures are still need a support. None can stand firmly forever. There is a time that so difficult and once they can fall. In that time, they need our help and support.

Sometimes in the darkest time, you just need a time to release what you feel. You just need a friend who can accept your true condition without any judgment. In this Christmas, when we celebrate Immanuel, God be with us, would you like to be a little Jesus for your friends? As God understanding our struggles, would you be there to the people that need your support?

Merry Christmas

May we can be a little Jesus for others

Previous Older Entries

Social